Management

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul

Managing Director van Renault Sport Racing

Managing Director Cyril Abiteboul zorgt ervoor dat alle aspecten van Renault Sport Racing structuur hebben, van genoeg middelen zijn voorzien en optimaal functioneren om het prestatiepotentieel te benutten. Hij bepaalt de commerciële, marketing- en communicatiedoelstellingen om te garanderen dat Groupe Renault alle voordelen haalt uit zijn Formule 1-activiteiten.

Cyril Abiteboul

Career

Cyril kent het Anglo-Franse team en Renault van binnen en buiten. Na zijn afstuderen aan het Institut National Polytechnique de Grenoble kwam hij bij Renault in 2001 en werkte in verschillende functies op het hoofdkantoor in Frankrijk en bij het F1-team in Enstone. Door zijn commerciële inzicht werd hij tot Development Director van het Renault F1 Team in 2007 benoemd, waar hij zich bezighield met commerciële zaken, partners en het werven van sponsoren. Hij werd Executive Director in 2010 voordat hij in 2011 terugkeerde naar Viry toen Renault zijn F1-activiteiten opnieuw centreerde rond motorleveranties. Als Deputy Managing Director overzag Cyril alle contractuele relaties, marketing- en communicatieactiviteiten bij partnerteams en ontwikkelde hij een solide platform voor Renault toen het zich weer herstelde in zijn nieuwe gedaante.

Dankzij zijn succes in deze rol werd hij in 2012 gevraagd door het F1-team van Caterham om het team te gaan leiden. Hij keerde in september 2014 terug bij Renault om Managing Director van Renault Sport F1 te worden en gaf met succes leiding aan de analyse van het opnieuw werven en herstarten van een team voor het merk Renault om zijn lange F1-traditie in 2016 voort te zetten. Het F1-team van Renault is sindsdien uitgegroeid tot het meest dynamische team in de F1-wereld.

Illustration

Official Partners

Team partners

Team partners

Management

Rémi Taffin

Rémi Taffin