Drivers

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Date of birth 30 May 1999
Place of birth Shanghai (China)
Nationality Chinees
2020 statistics

Zhou Guanyu

Biography

Guanyu Zhou breidt zijn rol bij Renault DP World F1 Team in 2020, steeds Test Driver, na een veelbelovend jaar als Development Driver vorig jaar. Zhou, die ook blijft in de Renault Sport Academy, zal nog nauwer werken met de F1 Team in de Test Driver rol, die zal bestaan uit race-aanwezigheid, testdagen en simulator sessies op de faciliteit in Enstone om te rijden op de baan prestaties. De in Shanghai geboren Chinese coureur kwam begin 2019 bij Renault en deed mee aan het FIA Formula 2 Championship waar hij zevende werd in het algemeen klassement en beste ’rookie’. Zhou blijft dit seizoen in de Formule 2, met als doel om te strijden om de titel.

Previous Championships

2019 In 2019 tekende Zhou bij de Renault Sport Academy en nam hij ook de rol op zich als Development Driver voor Renault F1 Team. Hij eiste de beste rookie titel in de Formule 2 hoffelijkheid van een prachtig debuutjaar, dat vijf podiums en een pole position opgenomen.
2018 Zhou eindigde als achtste in het FIA Formula 3 European Championship en droeg bij aan prema Theodore Racing’s Team’s Team te winnen met een 203-punt bijdrage.
2017 Zhou eindigde zijn tweede seizoen in het FIA Formula 3 European Championship op de achtste plaats na het opnemen van vijf podiums in het seizoen.
Guanyu Zhou

Official Partners

Team partners

Team partners

Drivers

Esteban Ocon

Esteban Ocon