Management

Marcin Budkowski

Marcin Budkowski

Marcin Budkowski

Executive Director van Renault DP World F1 Team

Marcin sloot zich in april 2018 aan bij het F1-team van Renault als Executive Director na functies bij Prost GP, Ferrari, McLaren en de Féderation Internationale de l'Automobile (FIA).

Marcin Budkowski

Career

Hij studeerde in 1999 af aan de École Polytechnique in Parijs en vervolgde zijn studie tussen 1999 en 2001 aan het Institut Supérieur de l’Aéronautique et de l’Espace (ISAE SUPAERO) en het Imperial College London, dat gespecialiseerd is in de lucht- en aerodynamica. Nadat hij zijn studie had afgerond, begon Marcin zijn carrière in de Formule 1 in 2001 als aërodynamicus voor Prost GP.

Vervolgens verhuisde hij naar Maranello, waar hij tussen 2002 en 2007 voor Ferrari werkte in een periode waarin het team meerdere wereldkampioenschappen won.

In 2007 maakte hij de overstap naar McLaren, waar hij verschillende technische functies bekleedde, zowel in de fabriek als op het circuit - met name in 2008, waarin de titel werd gepakt - voordat hij in 2012 Head of Aerodynamics werd. Zijn zeven jaar bij McLaren eindigden in 2014. Hij verhuisde naar de FIA als Formule 1-coördinator voor techniek en sport en werd vervolgens in 2017 hoofd van de technische afdeling van Formule 1.

Als Executive Director van het F1-team van Renault is Marcin werkzaam in het hoofdkantoor van Renault in Enstone, Oxfordshire. Hij houdt toezicht op de dagelijkse leiding en werking van het team en werkt nauw samen met het senior management en de bestuurders om ervoor te zorgen dat het team zijn doelstellingen blijft bereiken.

Marcin spreekt vloeiend Pools, Engels, Frans en Italiaans.

Official Partners

Team partners

Team partners

Management

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul