Management

Pat Fry

Pat Fry

Pat Fry

Chassis technisch directeur

Hij zal toezicht houden op het ontwerp, de conceptie en de ontwikkeling van alle Formule 1-auto's die Enstone verlaten in zijn rol als Chassis Technical Director.

Pat Fry

Career

Hij begon voor het eerst bij Benetton in de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van het team in Witney en werkte aan actieve ophangingssystemen. Na een korte periode aan het Test Team gewerkt te hebben, werkte Pat’s eerste racebaanrol in 1992 als Race Engineer voor Martin Brundle.

In 1993 verhuisde hij naar McLaren, waar hij 17 jaar zou blijven, wat bijdroeg aan 66 Grand Prix-overwinningen, één Constructeurskampioenschap en drie Rijderskampioenschappen. Pat bekleedde een aantal rollen bij het team uit Woking, te beginnen in het Test Team voordat hij werd als Race Engineer van Mika Häkkinen en David Coulthard.

Hij nam later een rol die toezicht houdt op de raceauto’s van beide teams en werd vervolgens gepromoveerd tot Chief Engineer of Race Development, waar hij een belangrijke rol speelde in het succes van de MP4-20, MP4-22 en MP4-24 auto’s.

Een verhuizing naar Ferrari volgde in juli 2010, waardoor hij zijn 17 jaar bij McLaren afrondde. Hij begon als adjunct-technisch directeur en later Hoofd Circuit Engineering. Pat bleef in leidinggevende functies bij Maranello, waaronder Director of Chassis en Director of Engineering.

Hij verliet Ferrari in 2014, maar keerde in 2016 terug naar de Formule 1 als Engineering Consultant van Manor Racing. Pat keerde in 2018 terug naar McLaren met een tijdelijk contract als Engineering Director, waarmee het team zijn beste Championship-finish sinds 2012 met de vierde plaats vorig seizoen bracht. Pat’s komst naar Enstone werd bevestigd in november 2019 en hij begon zijn rol bij Renault in februari.

Official Partners

Team partners

Team partners

Management

Rémi Taffin

Rémi Taffin